Asiakkaille‎ > ‎

Katso-tunnus

Mikä Katso-tunnus on?

Katso-tunnukset ovat yrityksille tarkoitettu tunnistautumismenetelmä, jonka avulla voidaan ilmoittaa esimerkiksi alv- tai palkkatietoja verovirastolle. Myös monet muut yritysten tarvitsemat palvelut aukeavat netissä katso-tunnusten avulla. Lisätietoja löytyy sivulta: http://arkisto.vero.fi/katso_etusivu/.


Ohje Katso-tunnuksen luomiseksi ja valtuuksien myöntämiseksi.

Tunnukset voi perustaa yrityksen tai yhteisön nimenkirjoittaja. Perustamisvaiheessa tarvitaan henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia todentamaan henkilöllisyys.

Katso-tunnukset voi perustaa osoitteessa: http://www.vero.fi/katso_etusivu/ ja sieltä: perusta katso-tunniste. Perustamisen jälkeen saa sähköpostilla vahvistuksen tunnuksista. 

Tämän sähköpostivahvistuksen jälkeen menette samaan linkkiin myöntämään veroihin liittyvät valtuutukset tilitoimistolle: http://www.vero.fi/katso_etusivu/ , josta: Siirry palveluun - ja sitten: Haluan hallinnoida Katso-tunnisteeseen liittyviä tietoja ja valtuutuksia. Sitten vasemmassa laidassa on kohta Uusi valtuutus, jonka klikkaa auki, ja valitsee palveluntarjoajaksi Vero, Rooliryhmäksi Vero -kaikki ja painaa sen rivin jälkeistä nappia: lisää. Sitten painaa: Seuraava, jonka jälkeen kysytään voimassaoloaikaa, joka kannattaa jättää tyhjäksi, että se on toistaiseksi voimassa oleva. Sitten painaa: Seuraava, jonka jälkeen ruksi kohtaan organisaatio, jonka jälkeen kysytäänkin y-tunnusta. Tähän tulee laittaa sitten Helsingin Tilimaatuskan y-tunnus, joka on 2313204-9. Ja sitten klikkailee sen loppuun.

Comments